Facebook
Strona startowa Rekrutacja 2017Galeria zdjec DLA MATURZYSTOW ! Kontakt
        Ksiega Gosci
        Stolowka Szkolna
        Projekty Unijne
        Stypendysci
        Ankieta Absolwenta
        Dla Rodzica
        Testy Interaktywne
        Dla Maturzystow
        Budowa Basenu
        Rypinskie Centrum Sportu
        Portal edukacyjny


OFERTA 2017



Powiększ - kliknij !














Powiększ - kliknij !














Informacje dla maturzystow - kliknij !




Szkoła posiada pracownie komputerowe
oraz centra multimedialne pozyskane z programu PRACOWNIE KOMPUTEROWE DLA SZKÓŁ



PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ UNIĘ EUROPEJSKĄ



<- Powrót do poprzedniej strony

SZKOŁY W ZESPOLE SZKÓŁ NR 2

TECHNIKUM - okres nauki 4 lata

Zawód: Technik żywienia i usług gastronomicznych


Ukończenie w/w kierunku kształcenia pozwoli na podjęcie pracy w zakładach gastronomicznych, sanatoriach, przedszkolach lub cieszących się coraz większą popularnością firmach świadczących usługi cateringowe. Możliwe będzie również prowadzenie własnej działalności gospodarczej związanej ze świadczeniem usług gastronomicznych

Absolwent uzyska dobre przygotowanie ogólnokształcące, znajomość dwóch języków obcych oraz gruntowne przygotowanie zawodowe w zakresie:
  • produkcji gastronomicznej,
  • praktycznego stosowania zasad racjonalnego żywienia ludzi zdrowych oraz dietetycznego dzieci i dorosłych,
  • podstaw prowadzenia rozliczeń finansowych w gastronomii,
  • organizacji imprez turystycznych oraz przejęć okolicznościowych,
  • tworzenia i prowadzenia własnej firmy,



Dobre przygotowanie zawodowe oraz uzyskanie świadectwa dojrzałości pozwoli absolwentom na zdobycie konkretnego i atrakcyjnego zawodu lub na kontynuowanie nauki w szkołach pomaturalnych i na studiach wyższych.

Absolwenci mogą być zatrudnieni w zakładach gastronomicznych na stanowiskach zwią-zanych zarówno z działalnością produkcyjną (technolog, kierownik produkcji), jak również z działalnością handlowo-usługową (kelner, bufetowy, kierownik sali) i prowadzić działalność na własny rachunek.

Klasopracownia gastronomiczna






Zespół Szkół nr 2 im. Unii Europejskiej w Rypinie
ul. Dworcowa 11,
kontakt tel. (54) 280 3161




Ministerstwo Edukacji Narodowej Kuratorium Oświatowe w Bydgosczy Centralna Komisja Edukacyjna Okręgowa Komisja Edukacyjna Centrum Edukacji Nauczycieli Centrum Doskonalenia i Edukacji

Zespół Szkół nr 2 im. Unii Europejskiej w Rypinie
ul. Dworcowa 11,
kontakt tel. (54) 280 3161